Центърът за работа с българи в чужбина на Българско лято говори със стотици наши сънародници от цял свят. 

Г-н Божков проведе множество онлайн срещи с българските общности от цял свят и за пръв път техният глас беше чут и проблемите им – взети под внимание.

ГЛАСУВАНЕ НА БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА

Всеки български гражданин, който желае да гласува от чужбина е длъжен да подаде заявление за гласуване не по-късно от 25 дни преди датата на провеждане на парламентарни избори.

Можете да подадете заявлението онлайн на интернет страницата на ЦИК, лично в съответното консулство или посолство в държавата, в която се намирате или да го изпратите по пощата. 

Призоваваме Ви, ако се намирате извън страната да подадете заявлението до 09.03.2021 г., за да можете да упражните правото си на глас. 

 

ВАЖНО: Получихме стотоици сигнали, че въпреките подаденото електронно заявление за гласуване в секция извън страната, при справка за номера и адреса на избирателната си секция на интернет страницата на ГД ГРАО, все още се показва секция, намираща се в България. 

След извършена от нас проверка, можем да ви уверим, че в случай, че има коректно подадено заявление 25 дни преди датата на гласуването, ще можете да упражните правото си на глас от чужбина. 

За съжаление, не можем да гарантираме, че няКОЙ няма да го упражни и в България…

 

СПОДЕЛИ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>