Най-младият член на Българско Лято и на Националия Съвет – Валери Младенов гостува в предаването “Делници” по Евроком на 25 март.

Искам да променя нещата в страната ти. Не искам моите съученици да напускат държавата ни, това беше моята мотивация да се включа в проекта “Българско Лято” – сподели Валери Младенов.

„Аз виждам повтарящи се лица. Не виждам млади и нови хора. Българско лято е съставено именно от такива хора – млади и нови.“

Българско Лято е основана от господин Божков. Той беше човекът, който ни събра. Екипът се разраства постоянно. Политиките в платформата излизат от местните структури и от националия съвет, господин Божков ни помага за развитието им.” – каза най-младият член на Българско Лято.

Валери Младенов участва в срещата на живо за представяне на секторните политики в сферите Образование и Спорт и младежки дейности по-рано през деня на живо с Васил Божков, в която бяха представени главните приоритети на партията.

Той отбеляза, че в програмата са включени точки за работата в посока практическо обучение, отговарящо на нуждите на пазара на труда и работа с работодателски организации: „Образованието трябва да започне да работи с бизнеса, за да се знае какви кадри се търсят и завършилите млади хора да имат възможност за по-голяма реализация.“

По темата със спортните реформи, г-н Младенов коментира: “Ние предлагаме различно финансиране на клубовете и спортистите и реформа в спорта. Инвестирайки в спорт, след определени години ще спестяваме от здравеопазване и лечение

На въпрос на водещия за професионалния му опит, той отвърна, че се занимава с програмиране от 12-годишен, а в момента работи за голяма американска компания и за най-големите корпорации на безалкохолни напитки. Той е убеден, че младите хора в България са разумни и техният избор ще бъде от сърце, а не от джоба на някого другиго.

Като регионален представител аз постоянно казвам на хората, че алтернатива има, само да знаем къде да я търсим. Ние сме разработили платформа за паралелно преброяване, като в реално време да може да се получават протоколите от всяка една секция. Всеки застъпник ще може да прави това чрез приложение на телефона си.” – сподели Валери Младенов.

За родния си град, Враца, той коментира, че на първо място трябва да се положат усилия в посока развиването на туризма.

Когато стана дума за господин Васил Божков стана ясно, че Валери съжалява само че когато са се видели не са имали възможност да изиграят партия шах.

Бъдете смели с номер 14” – с тези думи той завърши участието си в предаването.

 

СПОДЕЛИ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ