Инж. Руслан Кенаров е строителен хидроинженер. През 1977 г. се дипломира в специалност „Хидромелиоративно строителство“ във Висшият инженерно-строителен институт (днешен УАСГ), София. До 1989 г. работи като проектант в Института за проучване и проектиране „ВОДПРОЕКТ“. В периода 1989-1992 г. е експерт-консултант в „Mahab Ghodss Consulting Engineering Co.“ в Техеран, Иран. След това развива частна консултантска дейност. През 2008-2013 г. е председател на Съвета на директорите и изпълнителен директор на общинска фирма „Водоснабдяване и канализация“ ЕАД в София. От 2015 г. е държавен експерт в Министерството на земеделието, храните и горите и отговаря за сигурността и експлоатацията на 21 големи комплексни язовира. Към момента работи в частния сектор като експерт консултант в областа на хидромелиорациите и земеделието.

През януари 2021 година участва в учредяването на Политическа партия „Гражданска Платформа Българско лято“ и е избран за член на Националния съвет. Не иска да бъде наричан „политик“, а държи да е припознаван като добър експерт в управлението на земеделието и водите. Смята, че развитието на селските райони е от първостепенно значение за страната. 

Увлича се от спорт, класическа и поп-рок музика, български театър. Семеен, с двама сина, завършили икономика и политология.

Задай въпрос

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

СПОДЕЛИ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ