Борил Соколов, председателят на Гражданска платформа Българско лято коментира предстоящите избори в предаването 12+3 по програма „Хоризонт“ по БНР.

“Продължавам да вярвам, че изборите на 4 април бяха манипулирани. Въпреки всичко това, те показаха, че хората имат нужда от нови лица в политиката. Очертава се да бъдем сериозен фактор в следващия парламент”- коментира той.

По повод медийните слухове по адрес на партията, той заяви: “Ние нямаме корпоративен вот, а слуховете, че купуваме гласове са смешни. Ние дори не плащаме на застъпниците си, защото това за нас е някакъв вид купуване на вот. Няма как да работим с методите, които използват другите партии, ако искаме да постигнем нещо различно”.

Соколов беше категоричен, че хората имат нужда от справедливост:

“Трябват нови хора с кураж, които да потърсят отговорност на виновните за ситуацията, в която се намираме. Нуждаем се от справедливост във всяка една сфера”.

Когато беше попитан относно листите Борил Соколов заяви само, че той ще е водач в 23 МИР, а господин Васил Божков ще бъде водач в 24 и 25 МИР, а всички останали кандидати ще бъдат представени съвсем скоро, в определения от закона период.

“Гражданска платформа Българско лято, както и господин Божков не веднъж сме казвали, че сме за премахване на имунитета. Депутатите трябва да бъдат равни с народа. Уверен съм, че ако имаме справедлива съдебна система, няма проблем господин Божков да се върне в България” – категоричен беше господин Соколов. В края на интервюто си той напомни, че Гражданска платформа Българско лято прескочи бариерата нужна за влизане в парламента и на изборите на 4 април, но резултатите бяха манипулирани. “Този път изборите ще са по-справедливи и ние в момента сме към 8-9%. За много кратко време изградихме стуктури, които липсват на много партии, съществуващи от доста години. Важно е да изградим работещ модел и с правилните специалисти да дадем бързи решения. В политиката трябва да влязат хора- експерти, хора с опит, такива без политически опит- без да са се докосвали до мръстотията.”- допълни той.

СПОДЕЛИ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ