Нова-Антон-Кутев

Правителственият говорител Антон Кутев защити участието на експерт от „Българско лято” в служебния кабинет. Той даде първо телевизионно интервю в тази си роля, за сутрешния блок на Нова телевизия. Още в първите минути на разговора водещият Виктор Николаев цитира пуснатата от ГЕРБ дъвка, че един от експертите на „Българско лято”, Елена Фичерова-Караиванова, която е и учредител на партията става шеф на кабинета на вътрешния министър. Кутев обаче отговори съвсем спокойно:

„Имало някой от партията на Божков. Ми може и да има човек от партията на Божков, което изобщо не означава, че ние зависим по някакъв начин от Васил Божков, от Дубай и от където и да е било другаде”. „Ми що пък не. Що пък да не е от партията на Божков”,

добави говорителят на кабинета. Обслужващите ГЕРБ сайтове веднага пуснаха частта от интервюто, в което се споменава името на Васил Божков и на места дори отговорите на Кутев бяха определени като нагли. Те обаче пропуснаха да цитират следващото изречение на говорителя на служебния кабинет, който той каза в контекста, че не се гледа кой от коя партия е бил, а експертизата на съответния човек:

„Бойко Борисов като беше член на Комунистическата партия толкоз години, какво? Къде е разликата в цялата работа? И не е само Бойко Борисов. Честно казано в ГЕРБ има повече комунисти от Комунистическата партия, от БСП.”

Същите сайтове пропуснаха и частта от разговора, в която стана въпрос дали Българската банка за развитие, вместо да подпомага малкия и среден бизнес, е дала милиард лева на 8 фирми, някои от които свързани с Делян Пеевски.

СПОДЕЛИ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ