Министърът на здравеопазването продължава да не разбира кой е основният проблем в българското здравеопазване. Неспособността да осигури достъп до адекватно лечение за всички български граждани във всички области на страната е истинска дискриманция!

От статистиката за смъртност се вижда почти двойно по-голяма смъртност в Северозападен регион. Сходна би била статистиката за смъртност при Covid 19 по области ( която не се публикува) Вероятността да бъдеш излекуван в София е много по-голяма от тази в по-малките градове на страната, защото там няма адекватна база и персонал. Още по-лошо, няма планове за корекция на тези дисбаланси.

Министърът продължава да унижава българските лекари. Общопрактикуващите лекари в 21 век висят по опашки за ваксини пред РЗИ вместо да използват времето си за лечение, а ваксините да им бъдат доставяни на място при съответните контролирни условия за транспорт и съхранение. В същото време се очаква ваксинирането да се развива с бързи темпове?!

Ваксинациони сертификати и PCR сертификати по границите са относителна мярка за ограничаване на разпространението на Ковид 19. Същевременно липсва контролиране на спазването на вече наложените противоепидемичните мерки в България, включително най-елементарните – носенето на предпазни маски и дезинфекция.

Правителството в оставка да информира как е предвидено използването на планираните искани средства 400 млн лв за „нови здравни услуги“ от React EU и за възстановяване след COVID 19 през 2021 и 2022 г.

 

 д-р Ростислава Димитрова

СПОДЕЛИ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ