На 13.03 Борил Соколов-Председателят на партия Българско Лято, кандидат за депутат от политическа партия „Българско национално обединение“ /ПП БНО/ и водач в 24 МИР гостува в БНТ, в предаването Денят започва с Георги Любенов.

“Хунтата е запазена марка на управляващите”- така започна интервюто председателят на Българско Лято. Той беше категоричен, че България има нужда от генерална промяна и, че само Българско Лято, с мандатоносител БНО, има смелостта да се изправи срещу статуквото. “Ние не сме политици, а хора с доказан професионален опит. Хора експерти в своята област, хора, които са видели как се случват нещата в чужбина и искат да приложат добрия пример в България”-допълни той.

Когато стана дума за Васил Божков, господин Соколов сподели, че би било безотговорно от негова страна да не се допита до най-успешния български бизнесмен. “Няма как да не потърся съвет от човек с неговия опит. Васил Божков е човекът, който започна този проект и даде сцена на хора, като мен- знаещи и можещи. Аз много бих се радвал той да се върне, за разлика от други хора”- допълни Борил.

“Време е да се справим с наглостта и безочието в сегашния политически модел. Държавата трябва да осигури адекватна, сигурна среда за бизнеса в България. Ние ще работим в посока за изграждане на сигурност и стабилност за малкия и среден бизнес, както и да търсим чужди инвестиции. Това, което се случва в момента с ресторантьорския бизнес където тотално нелогичните и не особено обмислени отваряния и затваряния доведоха до изключително тежкото положение на сектора в момента.”- коментира Борил Соколов. Когато стана дума за социалогическите проучвания – водачът за 24 МИР беше твърдо убеден, че законовата бариера на избори 2021 за влизане в парламента от 4% ще бъде премината.

Тези дни ще излезе подробна програма в 4 стълба икономика, здравеопазване, образование и съдебна власт”- допълни председателят на Българско Лято.

СПОДЕЛИ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ