Пореден локдаун на София ?! Поради неспособността на управляващите от ГЕРБ да управляват здравната криза и отново изцяло с политическа цел.
Какви са основания за локадаун в София? Броят на новозаразените сам по себе си не е причина за локдаун. Здравният министър да съобщи защо София, където е съсредоточен максимален брой болници и легла, не могат да поемат болните с COVID 19, след като само малка част от новодиагностицираните хора се нуждаят от лечение в болница. Министърът също да потвърди има ли протоколи за лечение и медикаменти? Министърът да отговори има ли достатъчно обучен и наличен медицински персонал във всички болници в София и страната?

Здравният министър и РЗИ до сега следяха ли за спазване на противоепидемичните мерки, за да се намали разпространението на вируса? Осигуриха ли ваксини, ясен план и организация за ваксиниране, за да се намали разпространението на вируса сред хората?

Здравният министър да оповести незабавно колко легла от тези контрактувани от НЗОК са заделени за лечение на болни с COVID 19 в София и в страната, както и колко са заети досега за лечение на болни с COVID 19, особено след като министърът забрани плановите операции.

Обръщаме се с апел към управляващите страната ни да бъдат отговорни към здравето на българските граждани, което няма цена и не може да бъде използвано с политически цели особено сега точно преди избори 2021.

СПОДЕЛИ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ