Днес лидерът на БСП Корнелия Нинова получи и върна мандата, поради обективна невъзможност да състави правителство. Това беше третият и последен по ред мандат за съставяне на правителство.

Събитията от изборите до днешният ден показват две много важни неща:

Първото от тях е, че е време за нови лица в политиката. Второто – че парламентарно представените партии са неспособни дори и в този кризисен за цялата ни държва момент да се разберат и да поведат България към икономическа стабилност – докато от политическата сцена не изчезнат виновните за кризата в държавата ни.

Така на практика през лятото отново ще имаме шансa да гласуваме, като очакваната дата за нови избори е 11 юли. Държавният глава обяви също така, че в рамките на днешния ден ще бъдат проведени консултации с парламентарно представените партии и коалиции, на които да бъдат представени техните предложения за членове на Централна избирателна комисия. Като за да е хаосът пълен всичко това се случва докато политическа партия „ГЕРБ тръби, че искат промените в Изборния кодекс да бъдат обявени за противоконституционни в частта относно машинното гласуване и избора на нова Централна избирателна комисия. Като от партията се мотивират, че гласуването изцяло c машини cъздoвало ограничения за българските граждани, които не могат да гласуват с машини.

Ние от „Българско лято“ продължаваме да работим и да се борим, за това да освободим България от „ хунтата“, която е превзела държавата ни.

Настояваме за избори, в които всеки да може да гласува електронно и по пощата, за видеонаблюдение и за улесняване и олекотяване на процедурата за гласуване на българите в чужбина. Всякакви други законодателни решения няма да защитят правото на глас на българските граждани и честното провеждане на изборите. Поредното доказателство, че партиите на статуквото се страхуват от истинската демокрация. 

Разчитаме на българския избирател, че след разхлабването на хватката на хунтата, която упражняваше натиск върху цялата държава, включително и върху начина по които бяха проведени миналите избори, още по твърдо българският гласоподавател ще заяви своята позицията. От сегашната ситуация ясно се вижда, че партиите влезли в парламента не искат да носят отговорност и единствената алтернатива за България на следващите избори е „Българско лято“.

адв. Весела Величкова

СПОДЕЛИ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ