„Българско лято“ отказва да участва с мандатоносител в знак на протест

 

Уважаеми симпатизанти, членове и поддръжници на ПП ГП „Българско лято“,

Върховният Административен съд отхвърли жалбата на ПП ГП „Българско лято“ по повод решението на ЦИК от 29.09.2021 г. да не допусне явяването ни на предсрочните парламентарни избори с формална причина – липса на банкова сметка.

Отказът от регистрация на ПП ГП „Българско лято“ за предстоящите избори, вече потвърден и от ВАС, представлява поредното и до този момент най – безпрецедентното  погазване на Конституцията и правовия ред в новата история на България!

Припомняме, че в българската Конституция е записано:

Чл. 4

(1). Република България е правова държава. Тя се управлява според Конституцията и законите на страната.

Чл. 6

(2). Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политически принадлежности, лично и обществено положение или имуществено състояние.

Чл. 7

Държавата отговаря за вреди, причинени от незаконни актове или действия на нейни органи и длъжностни лица.

 

Налага се също да припомним, че не включването на ПП ГП „Българско лято“ в санкциите по закона ‘Магнитски’ в САЩ е причина за отказа от регистрация на изборите, а Решението на Министерския Съвет в България.

Решение, което е атакувано пред същия този Върховен Административен съд от партията и по тази причина спряно до произнасянето на съда.

Факт, който очевидно няма никакво значение, но създава правен парадокс.

Де юре, България възпрепятства политическото представителство на хиляди български граждани в разрез със собствените си закони, заради някакъв закон на една чужда държава и някакъв списък, който действа на територията на същата чужда държава, която не е член на ЕС.

В навечерието на изборите се налага основният въпрос – СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА ЛИ Е БЪЛГАРИЯ В ТАКЪВ СЛУЧАЙ?

ПП ГП „Българско лято“ отказва да легитимира поругаването на основни конституционни права на български граждани, каквото представлява отказа на регистрация за предстоящите парламентарни избори.

ПП ГП „БЪЛГАРСКО ЛЯТО“ НЯМА ДА УЧАСТВА НА ИЗБОРИТЕ ЧРЕЗ МАНДАТОНОСИТЕЛ ИЛИ КОАЛИЦИЯ В ЗНАК НА ПРОТЕСТ!

В България реално няма процедура, по която българските граждани да защитят накърнените си права. Няма и съд, пред който да го отнесат.

Ще продължим да се борим срещу тази порочна система, която е създадена да се самопродуцира с всички легитимни средства.

ПП ГП „Българско лято“ ще продължи да работи с пълна сила за разширяване на своите възможности и структури с пълната яснота, че е единствената напълно независима и достойна политическа алтернатива за всички български граждани!

 

 

С уважение,

Ръководство

ПП „Гражданска платформа Българско лято“

 

СПОДЕЛИ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ