Автоматична данъчна система + автоматична социална система. | Платформа за предложения

6 коментара

 • Деян Бузин каза:

  Единна/глобална криптовалута е парчето от пъзела, който желаят да ни наредят едни възприели себе си за господарите на света. Или иначе казано в постигане на крайната цел – нов световен ред. И ако последното се случи желаното от гореспоменатите тоталното човешко робство ще се превърне в “нормалното” ни ежедневие.

  Пътят за истинското, чисто спасение и просперитет е свързан със опазване на националната ни идентичност и поставяне на български интерес винаги на първо място в глобалната политика на всеобщия такъв. РодоЛюбие. IYI

  #БъдетеБългари

  • Любомир Станков каза:

   1. Последното нещо което искат господарите на света е световна валута която те да не могат да печатат! Биткойн е свобода от банковият олигопол(господарите). Добре е да се информирате преди да се изказвате!
   2.Локалните декретни валути трябва да изпълняват някаква социална функция за да има смисъл от съществуването им!
   3.Крайно време е да спрем да копираме и да започнем да мислим самостоятелно! Искренно се вярвам, че България може да извлече много позитиви от глобалната ситуация ако остави да я водят нейните естествени лидери а не някакви послушковци на чужди интереси.

 • Деян Бузин каза:

  Уважавам мнението ви, както и на всеки друг човек по всеки въпрос. Стига да не се правят опити то да бъде налагано на всяка цена като единствената истина. Т.нар. технологичен прогрес е злото, което ще ни зароби тотално и ще ни доведе до гибел като свободни човешки същества в един момент допуснем ли налагането на една, единствена обща/глобална система за управление/контрол. Не се налага с един замах, а постепенно на етапи за да не се усети масата какво точно й се готви, че да не би случайно да се противопостави решително на споменатото намерение-крайна цел. А тя е тотална зависимост тип робство. Липса на права, свободна воля и изразяване на несъгласие с.. “глобалния” интерес, който всъщност е монополен в лицето на определен кръг фигури никога незаситени от нищо.
  Това е общо казано. Конкретно: дигиталната валута е инструмент за постигане на споменатата крайна цел на гореспоменатите образи искащи “световен мир за всеобщото благо”. Също както появата на суперкомпютрите, електронен здравен паспорт, онлайн обучението, онлайн работа и прочие от същия сорт. Отделни подчинени строеве на една господстваща система. Желаното вкарване на всички под един знаменател (глобализъм) чрез премахване на идентичността с цел по-лесен и по-пълен контрол над всичко и всички. Няма значение дали ще се нарича нов световен ред, световно правителство или галактическа федерация.. Все с една и съща преопределена роля ще е. Нашият по-добър вариант би било гарантиране на собствената ни валута чрез златен еквивалент под формата на златен резерв, печатана от една българска народна банка ликвидиращ по този начин всяка една външна зависимост точно по този проблем (така е било и в миналото доколкото съм.. “информиран”, а и злато и всякакви други ценни метали в България-бол).
  И за да не копираме отвън, а да “мислим самостоятелно” е нужно да се завърнем към истинските ни чисти корени. Това е свързано с националната ни идентичност като българи,която е на основата на мъдри, силни, справедливи и непримирими хора милеещи за Родината – Райската градина на земята 🙂 Тогава и ще се върнем на мястото, което по презумпция ни принадлежи. Поздрави!

  П.С. Всяка една машина/система би трябвало да е само в помощ и ръководена от човека, а не да го замества напълно. В противен случай в даден момент ставаме излишни (в тежест както някои смятат и сега). А това води до пряк конфликт. Нещо загатно в многобройни примери като един от тях е Терминатор:Денят на Страшния Съд. Или проучете историята свързана с руския полковник от вечерта на 25септември, 1983г. Дали всичко е само “теорий на конспирацията”? Колко удобно би било да е само така.

  • Любомир Станков каза:

   “Т.нар. технологичен прогрес е злото”
   Сериозно… ?
   Интернет е зло?
   Телеграфа е зло ?
   Пресата на Гутенберг е зло ?
   Сигурно земеделието и огъня също са зло ?
   Аз ви предлагам да вземете един чук и едно длето… майтап!

   Технологията драги ми господине е неутрална!
   Еволюцията драги ми господине е неизбежна!
   Но стига с философията.. аз съм прагматик!
   Моето предложение е в унисон с реалността и това ,че на Вас нещо не ви харесва е само поради факта ,че не разбирате не само това което предлагам но и това което се случва в момента в света.
   Биткойн е неминуем и неизбежен – така наречената глобална валута – и той не е продуктът описан в Протоколите от Сион а е нещо съвсем различно!Технологията зад него представлява обществен договор! В момента тече смяна на управляващата класа, като банкерите които управляват света последните столетия вече изпускат кокала. Ето ви един малък пример: На света има 48 милиона милионера и само 21 милиона биткойна… огромна част от тези милионери няма да могат да притежават цял един биткойн… разбирате ли ?
   С навлизането на Биткойн в икономиката държавите ще загубят окончателно данъчната игра, защото няма как облагат биткойн с ДДС! Представете си сега как би функционира държавата без приходите си от данъците върху парите ? Това време настъпи и следващите управници следва да се заемат именно с това как държавата ще функционира изобщо. Искрено се надявам тук да има хора с решения, готови да се изправят срещу финансовият апокалипсис който предстои.
   Всеки може да покаже проблемите но малко могат да дадат решения!

   #БъдетеПример

   п.п
   Аз приучим за руският инженер. Вие сега проучете история на парите и история на данъчните системи 🙂 

 • Деян Бузин каза:

  🙂 Какво ще се случи ако все повече се закупува биткойн. Във все по-големи количества във все по-кратък период? Себестойността ще намалее или ще се увеличи? Защо Илон Мъск “инвестира” над 1млрд. в закупуването на биткойн валута и това се превърна в глобално отразено събитие? Решил е ей така случайно да увеличи активите си от начинание, в което господарите му нямат властта да влият в желаната от тях посока? Или просто е сглупил? Пак “случайно”. 🙂 Какво ще се случи ако един глобален съвет от марионетки с власт излезе утре примерно и официално забрани всякакъв вид операции със споменатата валута? За кого тогава ще настъпи финансовият апокалипсис? И ако бъде заменена тази криптовалута с нова – “по-добра”, която обаче е обвързана с повече условия и зависимости това “добър” технологичен прогрес ли ще бъде за вас, мен или другиго?
  Може би не се изразих правилно в предишните коментари под предложението ви. Не съм против или не отричам винаги и напълно каквото и да е било. Запомнил съм думите на хора с повече житейски опит от мен, че всичко в прекомерно количество води до вреда в крайна сметка. И за мен една пълна ориентация към биткойн, или която и да е било друга дигитална валута, би довела до споменатия от вас крах. Всяването на страх от подобно събитие пък допълнително спомага за постигането на такъв вид желана цел на същите тези “господари”.

  Решението лично за мен го споменах в предишен мой коментар. Наша банка си ни печата парите, застрахова себестойността им обвързвайки ги със златен еквивалент на същите, поддържане на златен резерв (че дори и във воден, защото глобалните индикации за покачване на стойността на последното с оглед на намаляващото достъпно количество) са добрият и може би единствения правилен начин за.. “спасение”. Ако щете и по-крайно и по-пълно решение: забрана на всички банки с изключение на единствената национална и с изцяло българска собственост, но под равнопоставен държавен и граждански прозрачен контрол.
  Колкото до приходите от данъци.. Личното ми мнение е, че 20%-ното ддс е единствено в крайна изгода на определен кръг от хора заграбващи постоянно всичко що може все още да се заграби. 10,че дори и 7% данък наречен примерно “солидарност” би бил по-подходящ не само като наименование. 🙂 И пак: България не е бедна страна, не е била и никога не би била. Всеки запознат дори само с наличието на ценни метали в Родината и цената им на световните пазари вярвам, че може да го потвърди. Само с приходите от този сектор страната ни би могла да се САМОИЗДЪРЖА. Проучете и този въпрос ако прецените. Поздрави.

  • Любомир Станков каза:

   Виждам ,че сте любител на конспирациите.
   И за да се върнем в темата и по темата ще се радвам да чуя вашето мнение, защо един доказано работещ модел за функциониране на парите не се изучава по икономика и финанси в цял свят?!?!?!?!?!?!!!
   https://mittag.wordpress.com/2013/05/27/woergl/

   За Биткойн ще пусна отделно предложение в раздела и ще се радвам да чуя вашето мнение и там.

Коментирай