Безплатно здравеопазване и образование. - Платформа за предложения

8 Коментара

 • Niki iontchev каза:

  Бългрия има нужда младите и образовани хора, цветът на нацията, да се завърнат в родината. Напълно подкрепям предложението ви. Всички заедно можем да променим България.

 • Маринетка Бингова каза:

  Браво на Кирил Алексиев! Началото е много обнадеждаващо. Искрено се радвам, че днес младите хора, имат възможност да учат в нормални европейски държави. Това наистина променя много светогледа. Чудя се какво би мотивирало един такъв млад мъж да се върне обратно в България? Може би отговорът ще даде самия Кирил? Защото патриотизмът не е само гола дума, той е и свързан с отношението на държавата към теб. Ако тя се държи като мащеха и не е “обзавела” родния ти дом подобаващо- защо да се връщаш? В крайна сметка всеки иска да живее възможно най- добре. А е добре повече образовани млади хора да се завръщат. За да донесат точно тези “виждания за света” . Младежкият ентусиазъм ведно с мъдростта на зрелите хора- и току виж и България започва да прилича на Дания…Поздрави за страната на Ханс Кристиян Андерсен и любимите приказки, с които съм израсла

 • Нели Александрова каза:

  Повече усилия в превантивната медицина.

 • Ивайло Йорданов каза:

  България може да стане по-добро място за живеене от Дания! Всичко е в нашите ръце! Трябва да се обърне сериозно внимание на образованието и също да се наблегне сериозно на уважението, отговорността и доброто отношение на всеки един.
  Трябва да се уважаваме и да бъдем задружни, а не егоисти.

 • Мариана Николова Иванова каза:

  За да се направи реформа в здравеопазването,от която имаме крещяща нужда в България на първо време трябва една много сериозна ревизия на Здравната каса,НОИ и НАП!След това всекиму според заслуженото!Здравеопазването трябва да е безплатно!Но как ще стане безплатно.Само с плащане на разумни здравни вноски,не върху кухи заплати.Никакви 1-2 лв. на личните лекари.Те получават достатъчно от вноските на пациентите си,а и в последните години се назначават без конкурс.Трябва да се въведе много сериоззен контрол върху лекарствените медикаменти и цените им.Не може в Западна Европа някакво оригинално лекарство да струва в пъти по-евтино от аналога му в България.И още,и още…Предстои изключително много работа.За целта са необходими млади,знаещи и можещи хора!А някои като мен от по-възрастните ще помагаме,кой с каквото може!Желая Ви успех!

  • Николай Николов каза:

   Мариана Николова Иванова е абсолютно права. Как да стане безплатно здравеопазването при положение, че към днешен момент, 2021г. в страна членка на ЕС, няма българско предприятие, което да осигурява персонала си на реалния им доход!!! Законодателно е въведено “улеснение”, някаква бонус- система за да се оправдават преводите на цялата заплата по банкови сметки. Почти навсякъде и до ден днешен се плаща и “на ръка”. Как да стане безплатно здравеопазването?

 • NJRFRN каза:

  Абсолютно се съгласявам с вас.
  Имам наблюдения върху Канада, Испания и Англия – навсякъде здравеопадването е абсолютно безплатно и не се плаща нищо. Правени са ми 2 операции и не е платена стотинка за тях. За същото нещо в България през 1999 година ми искаха, на онези цени, 1800 лв за процедура, за която не се знаеше какъв ще е крайния резултат и с предупреждението, че може да доведе до киста на бъбрека.

  Плащаме един от най-големите удръжки от заплатите за здравно осигуряване, а насреща нямаме НИЩО – нито болници, нито съвременна апаратура, нито отношение, нито медицинския персонал са заплатени подобаващо.

  Защото в България най-важното е да се КРАДЕ и да се дават поръчките на свои хора – за много пари!

 • NJRFRN каза:

  Абсолютно се съгласявам с вас.
  Имам наблюдения върху здравеопадването в Канада, Испания и Англия – навсякъде е абсолютно безплатно и не се плаща нищо. Правени са ми 2 операции и не е платена и стотинка за тях. Бях купила кутия бонбони и бутилка алкохол за опериращия лекар и на първата среща след операцията, когато се опитах да и ги дам, тя ми ги върна и каза, че това там се счита за корупция. Цветята прие.

  За същото нещо в България през 1999 година ми искаха, на онези цени, 1800 лв за процедура, за която не се знаеше какъв ще е крайният резултат и с предупреждението, че може да доведе до киста на бъбрека.

  Плащаме един от най-високите удръжки от заплатите за здравно осигуряване, а насреща нямаме НИЩО – нито болници, нито съвременна апаратура, нито отношение, нито медицинския персонал са заплатени подобаващо.

  Защото в България най-важното е да се КРАДЕ и да се дават поръчките на свои хора – за много пари!

Коментирай