Биткойн - създаване на държавен фонд - Платформа за предложения

3 Коментара

 • Петя Петрова каза:

  Само едно малко въпросче-биткойна от къде ще го вземаме,от борсите или ще го “копаем”?Защото,ако е от борсите,докато го изкупуваме ще фалира държавата.Ако ще се “копае”,още един реактор в АЕЦ ще свърши работа.А и още нещо-кой ще притежава портфейла и кои ще са хората, които имат достъп до него?Кой и как ще ги контролира и кой и как ще отговаря при кофти сделка,ако сме на загуба?Въпроса за биткойните от митницата е излишен, защото ако можеше децентрализирана технология да бъде контролирана,нямаше да има нужда да питаш,ясно е че никой няма да разбере,а дори и да разбере,нищо не може да направи.Как въобще на някой,може да му хрумне “гениалната” идея да трупа държавен резерв в нещо,върху,което не може да има контрол?

  • Любомир Станков каза:

   Поздрави и благодаря за въпросите!
   Вижда се ,че имате някакво познание макар и доста повърхностно.

   “Само едно малко въпросче-биткойна от къде ще го вземаме,от борсите или ще го “копаем”?”
   Достатъчно е държавата да започне да приема данъци под формата на биткойни и така ще започне за захранва фонда. В България има достатъчно много фирми които работят с биткойни(добив, продажба и тн.), които към момента продават биткойните си за да си платят данъците.

   “Ако ще се “копае”,още един реактор в АЕЦ ще свърши работа.”
   Биткойн предоставя уникална възможност за контрол на подаваната мощност към потребителите! Такава възможност до сега енергетиците никога не са имали и все още не я осъзнават. Едва ли знаете как работи електропреносната мрежа… обяснявам кратко:
   Мощността която се подава следва да е равна на потреблението, следователно един ВЕЦ/АЕЦ непрекъснато се старае да предвиди потреблението, Биткойн може да служи за БУФЕР! Когато потреблението намалява ненужната енергия може да се пренасочва към Биткойн вместо да се спират мощностите. Така, че е въпрос на време самата държава да започне да копае.

   “А и още нещо-кой ще притежава портфейла и кои ще са хората, които имат достъп до него?”
   Отдавна има Биткойн портфейли с множествен подпис! Какво значи това?
   Това значи ,че 240 депутата могат да взимат решение кога и за какво и колко да се харчи от фонда , като за изпълнението на трансфера може да се изискват подписите на 121 депутата… 50%+1

   Неминуемо е държавата не само да има фонд Биткойн а и самата тя да започне да функционира с биткойни… колкото по-рано, толкова по добре!

   Поздрави

 • Антонио Костов каза:

  При световен катаклизъм с технологиите при които дигиталният портфейл ще изчезне? Какво следва?

Коментирай