Държавата в подкрепа на "малките" и "средни" предприемачи за улесняване на европейското финансиране. От "рекламиране" и "популяризиране" към истинско информиране и консултиране. - Платформа за предложения

6 Коментара

 • Маринетка Бингова каза:

  Виждам, че съм насочила неволно предложението към раздел “Култура” вместо “Икономика и финанси”. ВСъщност като се замисля може и идеята да е формулира като “За повече култура” и отношение към “малкия” човек от страна на държавата, за равни възможности при стартиране на бизнес с помощ от еврофондовете.

 • Деян Бузин каза:

  Външно съсипана чрез вътрешни предатели голяма част от българския народ продължава да разчита на външното “спасение” с отново вътрешни предатели..

  • Маринетка Бингова каза:

   Разбирам напълно философския смисъл, който влагате в коментара. Аз не смятам, че изразявам мнението на народа, по- скоро имам лична позиция, които може да се подкрепя или не. Все пак какво бихте предложили като вариант за финансиране на стартиращ бизнес ? Доколкото съм запозната българските банки не дават кредити на нови фирми, а и покриването на изисквания за бизнес кредитиране е много трудно. Европейските фондове признавани или отричани все пак са някакъв вариант на този етап. Може би имате някоя по- свежа идея…Споделете опит…

   • Деян Бузин каза:

    Лично за мен по-добрият ви вариант е да откриете инвеститор. Дали ще е човек с достатъчно желание и възможности за реализиране на идеята ви или ще сформирате група на принципа на акционерно дружество зависи от вашата преценка. Другият вариант всички го знаем: ходене по мъките-шуробаджанащината с държава-европейски съюз-експерти по европейски програми и прочие бюрокрация свързана с хабенето на време, енергия, нерви и пари. “Нормалното” за държавата ни.
    Както и да е. Желая ви успех чистосърдечно.

    #БъдетеБЪЛГАРИ

    • Маринетка Бингова каза:

     Съгласна. И аз съм за варианта с инвеститора. Еееех, да можеше така лесно да се намират. Но надеждата умира последна. Отивам да го търся. Бъдете здрав!

 • Андрей Куртенков каза:

  Ролята на консултантските фирми не е да те информират или консултират за проектите, а да ти обезпечат неговото безпроблемно приемане.
  Т.е., това си е една узаконена форма на корупция.

Коментирай