Евро - субсидиите до всеки земеделски стопанин. - Платформа за предложения

2 Коментара

 • Андрей Куртенков каза:

  Това беше действащата система в ЕИО и после в ЕС през миналия век, като се отчете че е неудачна и се премина към плащане на площ. Доводите бяха доста, общо взето, не стои в момента въпроса за субсидии от този тип (а сама България няма как да ги въведе).

 • Руслан Кенаров каза:

  Здравейте г-н Киров и г-н Куртенков,
  Благодаря за Вашето мнение.
  Проблемът, който поставяте е изключително важен и ние го имаме предвид. Въпросът с плащанията за произведена продукция и в момента се извършва по схемата за обвързано подпомагане, заложена в ПРСР. По схемата за директните плащания, при прилагане на добрите европейски практики към ПРСР, въпросът със заплащане на произведена продукция е невъзможен например при пасищата и трайните насаждения в периода им преди плодоотдаване.
  В момента това са условията, залегнали в ПРСР и утвърдени от ЕК. В следващия програмен период на ПРСР 2021-2027 се предвиждат изменения и тогава вашите предложения ще бъде възможно да бъдат прилагани.
  Основният проблем е, че по време управлението на ДФ “Земеделие” и МЗХГ от ГЕРБ се осъществяваше престъпен рекет към по-голяма част от земеделските производители, не се упражняваше надежден контрол и не се управляваше правилно ПРСР, а се толерираха шепа едри земеделски производители. При възможност за ПП “ГП Българско лято” да участва в управлението тези порочни и престъпни практики ще бъдат пресечени и прекратени.

Коментирай