ГРАЖДАНСКИ КОНТРОЛ в управлението на малките населени места - Платформа за предложения

4 Коментара

 • Андрей Куртенков каза:

  Т.е., цялото население на населеното място е избрало кмета, но неизвестно по какви критерии подбрани няколко човека да имат право да го свалят???
  Сериозно?
  (Между другото, има си напълно законни процедури как да се отстрани кмета на населеното място и това се е правило неведнъж многократно у нас, ама очевидно неадекватни хора няма как да го знаят.)

  • Надя Вълева каза:

   1. Не цялото население на дадено населено място избира кмета.
   2. Гражданският контрол е необходим не само за превенция срещу чудовищните размери на корупция и задкулисие, но и за ефективно управление, а не бездействие, както е в повечето случаи.
   3. Не съм от неадекватните. Напротив! Изпитвам на гърба си уродливо кметско управление в моя регион и село и знам как се прилагат законите в България задкулисно. Управлявам над 10 години в 3-ти вандат Европейска организация в състав от 28 страни-членки и ми е пределно ясно, за разлика от Вас вероятно, какво, как и защо да се направи, за да има чисто, ясно и успешно управление.
   4. Разбирам, че не сте открили смисълът на предложението ми. Опитайте се да намерите време отново да го прегледате и го осмислите от всички гледни точки.
   5. #БъдетеЗдрави

  • Мариана Николова Иванова каза:

   Много добре знаем,как се сваля кмет и скоро ще има резултати!Не е вярно,че цялото население на населено място избира кмета,както не е вярно,че цялото или по-голяма част от населението на България си е избрало Премиера и Правителството!Но е факт фалшифицирането на изборни документи,както и гласуването срещу заплащане!

Коментирай