Повече пресни зеленчуци, плодове и десертно грозде на българската трапеза - Платформа за предложения

8 Коментара

 • Маринетка Бингова каза:

  Подкрепям напълно приоритета с българското земеделие. Издигане престижа на българския фермер и повишаване конкурентността на българската фермерска продукция. Хората, които произвеждат храната на трапезата трябва да бъдат във фокуса на държавната политика. Аз съм от Лясковец- градът на първите български градинари и единствения по рода си музей на градинарството в България. Земеделието е традиционен отрасъл за страната, източник на национално самочувствие и гордост.

  • Руслан Кенаров каза:

   Благодаря Ви, г-жо Бингова. Предложенията Ви са напълно в съответствие с нашата програма в сектор “Земеделие”. Изцяло Ви подкрепям.

 • Тодор Димов каза:

  Държава която не може да се самозадоволява пиши я бегала По стари разчети България е можела да изхранва 50 милиона души във всичко Сега внасяме при това боклуци за да ядем Пълен приоритет на селското стопанство във всички аспекти

  • Руслан Кенаров каза:

   Много точно, г-н Димов. Ние сме в състояние да се самозадоволяване и сме длъжни да го осъществим! Така ще се намали и изтичането на национален капитал, а и ще се подобри качеството на храната на българската трапеза.

 • емилия шаламанова каза:

  Подкрепям коментарите тук и добавям, че по примера на Франция , като по местоживеене да се придават зеленчуци откъснати на повече от 20 минути разстояние. Това правило задължава равномерното разпределение от производител към потребител като запазва най-ценното в зеленчуците. Знаем, че те са най полезни ако се употребяват до 6 часа от откъсването им.

  • Руслан Кенаров каза:

   Много сте права г-жо Шаламанова. Времето за доставяне трудно ще бъде контролирано и спазвано като критерий, поне на първо време, но то може да се съчетае и с критерий за разстоянието, което да не е повече от 150 километра, като се има предвид, че това съответства приблизително на средната част на страната.

 • Лилия Богданова каза:

  Напълно съм съгласна с Вас г-н Кенаров.

Коментирай