ЗАЕДНО ЗА ЕДНО ИСТИНСКО ЗДРАВЕ ОПАЗВАНЕ. Прекратяване на търговията със здраве.Грижата за човека- цел, а не средство! - Платформа за предложения

5 Коментара

 • Тодор Димов каза:

  Добре написано Особено за политическата воля В противен случай само ще си пишем и предлагаме

  • Маринетка Бингова каза:

   Съгласна съм за политическата воля. Всъщност за всички предложения на гражданите трябва да е налице такава. Защото всичко друго е само хубави пожелания и красиви приказки в такива платформи, колкото да уплътняваме свободно време. Но здравето на нацията трябва да е приоритет на всяко почтено правителство.

 • Др. Едуард Фадел каза:

  Уважаема Г-жо,
  Обръщам се към вас и към всички сънародници които пишат тук своите предложения, лично аз като Лекар и като член на здравната комисия подкрепям напълно синтезираните от вас мнения и ви уверявам че тези и други позиции за подобряването нивото на здравеопазването в България са наш приоритет, в ГП Българско Лято има голяма политическа воля за осъществяването им.
  Бъдете здрави.

 • Лилия Пекова каза:

  Подкрепям предложението Ви. В образователните програми трябва да залегне полезно обучение не само за професионалната квалификация на децата, но на първо място зравословно хранене и спорт през целия живот на човека. Лечение с движение (кинезитерапия), диета и хранителни добавки. Тези методи на лечение и превенция на заболяванията не се покриват от здравните осигуровки. Институцията здравна каса представлява работни места за безмислен труд, като чрез нея се източват пари от бюджета и се избягва отговорността на здравните органи. Министерство на здравеопазването трябва да поеме финансирането, контрола и отговорността за работата на болниците, лекарите и за лечението на хората. Министерство на здравеопазването трябва да прилага евективна програма за превенция на болестите. Здравната каса да бъде закрита.

  • Маринетка Бингова каза:

   Позициите ни се припокриват. Радвам се да открия съмишленик. Когато още от малки подрастващите се възпитават и учат да опазват здравето си, така и разходите на държавата в последствие за лечение ще бъдат по- малки. Здравеопазването трябва да е национална политика за истинско ОПАЗВАНЕ НА ЗДРАВЕТО или ЗДРАВЕ ОПАЗВАНЕ. То е много по- широко понятие от само и единствено лечение. Включва както получаване на знания за здраве в училище, профилактична мрежа, превенция и чак тогава ако се наложи лечение като последна фаза.

Коментирай