Законен труд под 16 годишна възраст | Платформа за предложения

3 коментара

 • Антонио Костов каза:

  Изключително против, мястото на едно дете е в училище да се образова. А управляващи допуснали и децата да започнат работа с оглед недостиг на доходи на родителите публичен разстрел, както и родители които не осигуряват добър стандарт на живот на своето дете а могат да го направят същото.

  • Християн Коминев каза:

   Децата в нашето време много обичат да ходят на училище направо умират от щастие. Пред повечето училища забелязвали ли сте какво се случва аз в едно нормално училище не съм видял да има поне един ученик от клас например от осмите калсове който да не излиза всяко междучасие да пуши и да консомира енергийни напитки, тези неща се осигуряват от родителите те им дават тези финансови средства чрез които сами децата си вредят на здравето.
   Освен това тези малки хора трябва да разберат колко трудно се вадят пари за цигари защото освен че си вредят сами на себе си тези пари отиват във въздуха.

   • Антонио Костов каза:

    Като човек хванал и учил в края на предишната образователна и на настоящата и като родител плащащ частни уроци проблемите за това учениците да не са в училище е слабо развитата икономика на държавата за което отговорност трябва да си носят абсолютно всички политици от началото на демокрацията. Моето дете не пуши,не пие, не се дрогира, и учи в система с изключително занижен стандарт от страна на образователното министерство, и липсват учители които искат да научат децата и пишат оценки даром. Проблемът е в цялото общество, и аз съм забелязвал как продавачки продават цигари на деца но съм подавал сигнали на секундата, има си в закона предвидените мерки за наказание на това нарушение.. един път, втори път като бъдат наказани ще спрат да продават.Поколение което беше затворено в рамките на страните от социалистическия лагер имаше стимул да се образова, защото имаше индустрия в която да работи.Аз имах стимул да завърша висше техническо образование при което в времената на разграбване на индустрията и разпродаване пак имаше място където да започна работа но по друг начин се стекоха обстоятелствата. По ясен и точен пример от това , че целият свят е отворен за теб в момента не мога да ти дам.Една професия да изучиш която в глобален мащаб е недостиг ще бъдеш един добре платен специалист при наличие на експлоататори в България които не оценят труда на обикновенния човечец към този момент, това е единствения съвет който мога да ти дам да се образоваш и светът е отворен за теб.

Коментирай