Първата писта за моторни спортове в България ще стане факт след завръщането на Васил Божков у нас. Новината съобщи именно той по време на среща с жителите на Благоевград. Фен на автомобилните и мотоспортовете попита бизнесмена какво мисли за липсата на такова съоражение у нас. Най-близката подобна писта е в Серес и това е проблем, който вълнува всички мото-фенове в България.

Божков, който също е фен на високите скорости, използва случая да обяви, че лично се ангажира с изграждането на първото такова съоръжение у нас.
„Като се прибера в България мога да направя такава писта”, заяви той и посочи, че подходящо място има в близкото до столицата село Равно поле. Той отбеляза, че пистата няма да излезе много скъпо:
„Това ще е подарък за автомобилистите лично от мен”, каза създателят на партията „Българско лято”.

Пистата ще може да се използва за драг, дрифт и т.нар. тайм атак състезания. На подобни съоръжения се провеждат още професионални курсове и обучения, картинг и всякакви свързани събития.

В подкрепа на спорта „Българско лято” обаче ще зарадва още тази събота, 3 юли, феновете на бързите коли. На летище „Кърналово” край Петрич ще се проведе тунинг и дрифт фестивал. В шоуто ще има дрифт изпълнения, дрифт такси, стънт каскади, каране на автомобил на две гуми и други изненади. Организатори на първото подобно шоу в Петрич, освен Гражданска платформа „Българско лято”, са Insane Drift Team и Extreme Attack. Още за събитието вижте тук: https://fb.me/e/AjPYEYm8

СПОДЕЛИ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ