Как да се включа? - Платформа за предложения

Как да се включа?

Стани част от пряката демокрация

Третата национална катастрофа е факт. Разделението на властите е имитация. Демокрацията е фасадна. Институциите не работят.

Време е да вземем бъдещето си в свои ръце.

Какво предлагаме?

Платформата за предложения, създадена от „Българско лято“ дава възможност на всеки българин, независимо къде се намира, да участва активно политическото бъдеще на страната ни. 

Всеки от вас може да дава своите предложения за политики или да гласува за вече направени такива. Вие предлагате и вие решавате.

Всяка седмица най-популярните предложения ще бъдат обсъдени от експертите в Националния съвет на ПП „Гражданска платформа Българско лято“. Тези от тях, които могат да бъдат реализирани, ще бъдат подложени на всенародно гласуване в платформата. Предложенията, които българските граждани изберат, ще се превръщат в програма на политическата ни партия, а впоследствие ще бъдат изпълнени и имплементирани. 

Как работи?

Просто и ефективно – на принципа на пряката демокрация и референдумите. 

Всеки от вас може да предлага изпълними политики и решения на регионално и национално ниво във всеки ресор, или в някоя от областните категории.

ВАЖНО! Преди да направите Вашето предложение, разгледайте вече съществуващите такива в съответната категория. Има голяма вероятност сходно предложение вече да съществува. Гласувайте за него, за да има по-голям шанс да влезе в нашата програма.

  • За да гласувате и правите предложения е необходимо да се регистрирате в платформата. Това става чрез менюто “Вход”, бутон “Регистрация” и въвеждане на Вашите имена и e-mail aдрес и потребителско име на латиница.
  • Вече можете да влезете с бутона “Вход”, въвеждайки Вашето потребителско име и парола.
  • За да подкрепите вече съществуващо предложение “гласувайте” за него чрез бутона  Всеки потребител има право да гласува само по веднъж за дадено предложение. 
  • За  да публикувате свое предложение влезте в секция “Направи предложение”. Напишете ясно и кратко заглавие на предложението си, изберете категория и го опишете.
    Важно! Няма невъзможни идеи, но въпреки всичко молим предложенията Ви да са реалистични и съобразени с българския интерес. 
  • Диалогът е неотменна част от демокрацията. Приканваме Ви да коментирате под предложенията и да дискутирате с останалите ни съмишленици важните за Вас теми.
  • В менюто “Моят профил” можете да променяте Вашите данни, както и да следите Вашите предложения, коментари и гласовете, които те са събрали. 

Областни предложения и Facebook групи

Нашата цел е да привлечем в дискусията за бъдещето на страната всички българи, независимо къде живеят и с какво се занимават. Всеки български гражданин, ангажиран със съдбата на родното си място трябва да може да взима отношение за областните политики.

В категорията Областни предложения и в обласните Facebook групи на “Българско лято” можете да предлагате, дискутирате и гласувате теми, които имат пряко отношение към конкретна област.

НАПРАВИ ПРЕДЛОЖЕНИЕ

Facebook Групи