Лидерските партии със силни вождове и послушна клиентела са генератори на корупцията. Ние искаме друг модел.

ПП “Гражданска платформа Българско лято” е създадена в разгара на антиправителствените протести през 2020 г. Тя обединява хора, възмутени от превръщането на страната ни във фасадна демокрация с институции-бухалки, които се разправят жестоко с всеки несъгласен с управляващите. Главната цел на партията е да даде на хората високотехнологична платформа, която да им позволи да вземат съдбата си в собствените си ръце, да генерират политики и решения и да държат отговорни представителите си за тяхното изпълнение. Политическа сила от нов тип, която живее и се чувства удобно в XXI век. Решена да смени корупционния модел на българската политика. #НиеСмеСилата!

Да обърнем посоката на властта

ПП „Гражданска платформа Българско лято“ предлага в дискусията за бъдещето на страната да се включат всички българи, независимо къде живеят и с какво се занимават. Новите технологии позволяват това. България е навсякъде, където живеят наши сънародници.

Няма да налагаме готови програми, искаме да чуем вашите идеи. Да ги гласуваме заедно и да се преборим за тяхната реализация. Когато представителната демокрация дава дефекти, пряката демокрация е неин коректив.

Искаме да сменим модела – да свалим от върха на партийната пирамида вожда, заобиколен от шепа послушни велможи, и да поставим на тяхно място хората, които да диктуват дневния ред чрез постоянни референдуми, а партийното ръководство да изпълнява тяхната воля. Да дадем глас на интелигентния човек, който работи здраво и разчита само на себе си.

Какво предлагаме?

Платформа, която да обедини всички българи, независимо къде се намират, и да им даде шанс за участие в политическото бъдеще на страната ни..

  • Подкрепете вече съществуващо предложение.
  • Публикувайте своя идея – реалистична и съобразена с българския интерес.
  • Обсъждайте с останалите ни съмишленици важните за Вас теми.
  • В категорията Областни предложения и областните Facebook групи на „Българско лято“ предлагайте, обсъждайте и гласувайте теми с пряко отношение към конкретен регион.

НАПРАВИ ПРЕДЛОЖЕНИЕ

СПОДЕЛИ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ