Анализ на Иван Иванов

 

За трети пореден път гражданите на България предприеха едни и същи действия, очаквайки различен резултат. Отново гласувахме за месии без да се интересуваме от това какви хора стоят зад тях и какви идеи имат. За пореден път махаме едни нарциси, за да сложим на тяхно място други подобни?

Но да видим кого всъщност подкрепихме на 11.07.2021г.

Ще започна с най-голямото според множеството Зло, а именно ГЕРБ и ,,Безсмъртния‘‘ Бойко Борисов, на чийто гръб всички останали черпеха предизборни дивиденти. Въпреки че Рашков успя да намали купуването на гласове от ГЕРБ, те се представиха повече от добре и за съжаление на повечето от нас си остават фактор в българската политика.  Харесва ни или не – те доказаха, че все още има стотици хиляди, които следват Б.Б. Новите неща тук са две:

  1. Няма я вече Цвета Караянчева ( ПКП)
  2. ГЕРБ ще могат да си играят на опозиция и да печелят от това, както по времето на Орешарски.

Най-големите печеливши от анти-ГЕРБ говоренето очаквано се оказаха ИТН.
Късата ни памет бе достатъчна, за да предпочетем тази нова партия и нейния мним лидер Слави Трифонов, въпреки че самият той допреди няколко години беше един от най-големите фенове на Б.Б. и дори си направи публично харакири през ноември 2018 г. в ефира на бТВ като вдигна рейтинга на Бойко в онова вече забравено предаване.

През цялата кампания малкото говорители от партията на Слави пропагандираха, че ще са носители на ,,новия морал‘‘ и на ,,другото‘‘ (каквото и да значи то), въпреки че в новоучредената партия ИТН се вляха всички нагаждачи, минали и управлявали в различни други партии през миналите години. Освен омразата към ГЕРБ, говорителите на Слави пропагандираха и за изпълнението на референдума и точките в него, като най-важната от тях бе за мажоритарният вот. Странно и напълно нелогично да говориш в последните пет години за мажоритарност, а да наредиш в повечето области водачи и хора, които нямат нищо общо с местата, от които са издигнати. И всичко това, докато всичките ти сценаристи и приближени водят не по една, а по две листи точно както правят всички останали партии? За хората, които са имали близък допир до тази партия отдавна е ясно, че тя е всичко друго, но не и Демократична, че редовите членове в нея нямат думата и че всичко се спуска отгоре надолу без да се обсъжда. След протежетата на Царя през 2001г. и събираните по магистрали и канавки Цецки, Искри и ПКП-та, гласувайки за Слави, всички ние потретихме една и съща грешка, а именно да гласуваме за напълно непознати хора, които ни бяха предложени от ,,поредния спасител‘‘?

Втората алтернатива, която дърпа гласове от омразата си към ГЕРБ е Демократична България. Тези американофили са много тачени от младото поколение, основно заради това, че подкрепят европейските ценности, но малко хора от подкрепящите ги са наясно с това, че ядрото на коалицията Да, България, ДСБ и Зелените е изпълнено от стари муцуни, които са в политиката от над 25 години като Атанас Атанасов, Найден Зеленогорски, Тома Белев и други. Не е за подценяване и фактът, че самият Христо Иванов влезе в българската политика на крилете на Бойко Борисов и неговата ГЕРБ, но това днес пак е забравено? Да твърдиш, че си „новатор“, че си различен, но да си обграден от Стари Муцуни, които са слугували на всички, включително и на Б.Б. е доста некоректно, но явно печелившо. Не по-малко забавно е, че евродепутатите на Да България са в една парламентарна група с тази на ГЕРБ в Европейския парламент. Реално погледнато коалицията на Христо Иванов и партията на Бойко Борисов са сестрински партии в Европа, но за пред очите на,,слепите‘‘ са врагове в България.

Третите помпащи рейтинг от Бойко Борисов са поредните ,,нови‘‘ лица в българската политика – Мая Манолова, Татяна Дончева ведно с протежетата на Меглена Кунева и Царя, както и дългогодишният депутат откъде ли не – Румен Йончев. Те се обединиха под гръмкото име „Изправи се! Мутри вън“, което вече премина в „Изправи се.Бг. Ние идваме“? Няма по-голям майтап от това Мая Манолова, която бе лансирана дълги години от мутрите в изгнание братя Галеви и която лично предложи Пеевски за шеф на ДАНС, да се явява като алтернатива на мутрите? Ами Румен Йончев, който ползваше Бареков, Ковачки, Каракачанов и кой ли още не, който купуваше гласовете си във всяка кампания, той ли ще бори мутрите? Жалко е за Хаджигенов и Бабикян, които сами се вкараха в това обкръжение, защото само за тях може да се каже, че са се борили с някого за нещо…

Това са „БОРЦИТЕ“ срещу „злото“, които до един са били част от същото това „зло“ в различни периоди на неговото съществуване, но които днес се обявяват за неговата алтернатива?

Какво обаче ни очаква?

Поредното безпринципно обединение „в името на България“ от хора, които не се понасят, чиито симпатизанти се презират изначално и които под шапката на американското посолство и Ахмед Доган ще ни оправят бъднините.

Очаква ни още от европейското двуличие, още амеркански „уроци по демокрация“, които всъщност са пряка намеса във вътрешно политическите процеси на България, очаква ни задкулисието на Доган да си продължи, но вече директно през партията на Слави, очаква ни правителство наредено от трети държави, което да обслужва трети интереси, очаква ни още разделение и разбира се още много ШОУ…

Хубаво е поне веднъж да си припомним, че Бойко Борисов и Ахмед Доган чрез Делян Пеевски държаха юздите на България в продължение на 15 години. Същите тези крадяха милиарди от нашите пари, смазваха бизнеси и хора точно пред очите на Американските и Европейските „борци за демокрация и свобода“… Не забравяйте, че Бойко и Доган бяха толелирани точно от тези съюзи, както и че това няма да се промени и сега, защото нито на Европа, нито на Америка им е нужна силна и обединена България…

Ще продължаваме да затъваме в собствената си глупост, докато гласуваме без да влагаме никаква емоция, докато Доган ни разделя и владее, докато вярваме в месии и пророци…

Честит ни 46 Парламент, честито ни излитане в космоса, честито ни влизане, като 52 Щат в Америка, честит ни нов цирк с малко нови актьори с нови номера…

Иван Иванов
Българско лято – Плевен


Иван Иванов е отговорник на Българско лято за област плевен и водач на листата на партията в предсрочните парламентарни избори на 11.07.2021 г. Бакалавър по Начална и Училищна Педагогика.
Един от малкото борци за справедливост в Плевен, Иван Иванов участва активно в борбата срещу корупцията в областта и защитава правата и интересите на своите съграждани. И
Сред значимите му прояви са 12 подадени сигнала в последните 5 г за корупция в Държаваната и Общинска администрация, иницииране на три подписки по значими местни проблеми, организирането на три кръгли маси с управници от администрацията, както и на десетки протести в името на гражданите.
Иванов е и председател на сдружение “ Героите на Дойран”, чиято инициатива е успешното издигане на паметника на 9-та пехотна Плевенска дивизия в центъра на Плевен.

 

СПОДЕЛИ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ