Наборна военна служба - Платформа за предложения

3 Коментара

 • Тодор Димов каза:

  Гласувам за Но този казус не може да се реши баз НАТО Има изисквания които не можеме да покрием при армия от 28 000 Камо ли при задължителна служба където ще са около 120 000 Критериите са спане храна въоръжение облекло логистика и много други Бяха споменали че за това държавата трябва да отдели около 15 милиарда долара Засега това е непосилно Иначе за 8 самолета на хартия пари има При това ги платихме предварително

 • Андрей Куртенков каза:

  Задължителната военна служба би трябвало да е венецът във всеобщото осъзнаване за силата на законността и на обществената воля – а при сегашното всеобщо беззаконие в обществения живот, подобно начинание е безсмислено – иначе съм твърдо ЗА. И, разбира се, една година е много. И досега не мога да разбера, защо загубих две години от младостта си, при положение, че реално като психология и като техника, всичко което научих в казармата стана за три-четири месеца. Повече не са нужни.

  • Стилян Стоянов каза:

   В конкретното предложение съм се изказал лаконично. В развити държави като Израел и Южна Корея има много фрагментирана система за военна повинност. В държави от по-различен строй като Русия и Китай също има допълнителна фрагментация на процеса, примерно в последните две гореспоменати държави, военната служба е само за младежи с високи образователни и спортни постижения. При една евентуална положителна развръзка с въпроса за наборната военна служба ще се изгради нова и подробна уредба, така че държавата ни да може да си позволи организационно и функционално съществуване на системата. Неминуемо няма как да се подсигури на 100% всички наборници да пребивават денонощно в казармите, а ще се осъществи като военно обучение и зависимост от нуждите на армията ще бъдат разпределени в различни звена. Успоредно с това ще бъдат възстановени и строителни войски, които ще помогнат за ускореното възраждане на държавата ни!
   Поздрави!

Коментирай