По- голяма финансова и административна самостоятелност на Общините - Платформа за предложения

5 Коментара

 • Тодор Димов каза:

  Подкрепям идеята Не става дума само за пътищата а за цялостното развитие на дадена община Инфракстурата не е само пътища има водоснабдяване и отходни води нови болници и детски градини училища и читалища паркове и алеи и много други Успех

  • Маринетка Бингова каза:

   Съгласна съм, че предложението ми не е изчерпателно. Аз само го маркирах като насока за държавна политика, а именно децентрализация на властта и делегиране на по- голям бюджет на общините за да имат по- голяма самостоятелност при вземане на решения.

 • Ники Йончев каза:

  Напълно ви подкрепям, току що направих подобно предложение, което не мога да изтрия, но ще допълня вашето с конкретика:
  Прекратяване на контрола на централната власт над общините. Местните данъци и такси и част от ДОД остават в общините, които подготвят бюджет с предложения на граждани, гласуван на местен референдум. Регламентирано със законови разпоредби участие на гражданите в избора, управлението и контрола на общинските бюджети.

  • Маринетка Бингова каза:

   Прозрачност и засилване на контрола на гражданите върху разходването на местните бюджети е много добра идея, а мисля, че не е толкова трудна и за реализация като законодателна промяна. Благодаря за подкрепата. Всички ние сме се сблъсквали с проблеми по местоживеене, и когато ги споделим с кмета или общинската администрация в повечето случаи болката е обща- липса на средства и пълна зависимост от централната власт.

 • Plamen Stoyanov каза:

  Мисля, че в повечето общински структури нямат капацитет за тази индивидуалност при вземането на решения. Решенията им са насочени единствено и само за лични облаги, без каквато и да била насоченост към обществото. Като изключим местните данъци и такси, остават само Европейските плащания, който се крадът на над 80%. Подкрепям гласуването за разходване на общинския бюджет посредством, референдум на местно ниво.

Коментирай