Полезно - Платформа за предложения

4 Коментара

 • Андрей Куртенков каза:

  Българите са в България (както и в други страни от Балканския полуостров и в Украйна – Молдова си я броя балканска страна). Който си е избрал нова родина – да си гледа нея и да ни остави нас да си решаваме българските работи. Много е тъпо някой живеещ през два океана да решава кой мен тук да ме управлява.

  • ЮЛИЯ ТРИФОНОВА каза:

   Напълно съм съгласна и мисля,че е извън всякакви морални норми хора живеещи извън България да имат правата да решават и въздействат на правилата и устоите,които касаят живущите в страната.

   • Данаил Данаилов каза:

    До Г-жа Трифонова:

    Лицемерно е да говорите за “морални норми” и “управление”!

    Управлението се измерва в резултати!
    А моралът, както казват, е привилегия на богатите!

    Как се вмества във вашите морални норми фактът, че в България една шепа “бизнесмени” и депутати, чрез картелен сговор, държат заплатите в производствения сектор безумно ниски, а самите те трупат излишъци?

    Как се вмества във тези морални норми фактът, че банки и чси, държат в модерна форма на крепостничество 30% от българите и никой не е в състояние да се пребори с това?

    Как се вмества в тези норми това, че шайка “живеещи в България” наглеци, години наред продават и подаряват земите и ресурсите на България?!? А в същото време заробват не само всички нас, но и децата, и внуците ни!

    Българите в чужбина, са на първо място БЪЛГАРИ!
    Не те са вашият проблем…

  • Данаил Данаилов каза:

   Обичам да чета изказвания на “живеещи в България, истински патриоти”! 🙂
   Излезте от черупките най-накрая (ако можете, разбира се)!
   Лесно е да се биеш в гърдите, че имаш Дан Колов, Ботев, Раковски, Стоичков…

   И трябва малко мозък, за да се сетиш, че всички те са били емигранти, като това по никакъв начин не им пречи да носят България в сърцето си!

   Ами напишете и на Васил Божков, че не искате да ви управляват хора “отвън”!

   Ще ви издам една тайна “от кухнята” така да се каже!

   Огромният процент български емигранти поддържат финансово (или директно издържат) свои близки, родители, деца … в България!
   Те не са си “избрали нова родина”, а са напуснали зоната си на комфорт, дома и близките си, за да осигурят по-достоен живот за най-близките си!

   Имам един въпрос за хора като вас – вие наистина ли вярвате, че безработицата в България е 5% ?!?

   Замисляте ли се изобщо защо?

   Вие лично, кога сте по-голям българин и патриот – когато ругаете някого на пътя, по регистрационната му табела или във форумите, за това че работи извън страната? 🙂

Коментирай