Синдикати - Платформа за предложения

3 Коментара

 • Маринетка Бингова каза:

  Много хубаво звучи. Това без гражданска позиция от всеки един от нас мисля, че е трудно реализируемо. Вие как предлагате държавата да регулира тези процеси? Имате ли конкретно предложение? Съвсем добронамерено питам. Аз също съм част от армията на наемните работници…

  • Илиана Мавродиева каза:

   В развитите държави нямаш право да работиш като чистачка, например, ако не си член на синдиката на чистачките.Образно казано.И работодател няма право да наема работник, ако не е член на синдикат.Има си колективни трудови договори, а не в договора да пише едно, а той да прави друго, което е обикновено в ущърб на работника.По този начин синдикатите регулират до голяма степен работодателите.Четох тук една дама, която препоръчва забрана на синдикатите и се смях искренно.Защото тя се възмущава от това, че членовете на синдиката имат повече права от останалите…Тук, в Бг има няколко браншови синдиката, които си вършат работата и нещата в тези браншове започнаха да се оправят полека – лека.Всичко останало дето се пише синдикат, а работи в интерес на монопола не върши работа.Така е и с осигурителните прагове.От една страна добре, защото не могат да ти плащат по-малко, но пък много им е добре с тях, защото единици плащат повече.Темата е широка.Бъдете здрава!

 • Андрей Куртенков каза:

  Синдикатите не се спускат отгоре, а се създават от самите работници – ми, създавайте си ги, тия синдикати, като ги искате. Моите впечатления са, че от тях полза никаква, типични паразити.
  А относно инспекцията по труда – по мои впечатления това е от най-добре работещите институции в България (само сравнявам с другите – не че всичко е както трябва) – в частност – при тях прословутото “електронно правителство”, дето и тук се коментира многократно, вече е факт. И при порверките са коректни.

Коментирай